Kup Jadrana i SAC 2018.

Sredina listopada…. Sunčano vrijeme…. Dnevna temperatura iznadprosječna za doba godine…. Vrijeme kao stvoreno za radioamaterska natjecanja…

Članovi Radiokluba “Dubrava” ovaj su puta imali pune ruke posla: 2 natjecanja – 3 ekipe – 2 lokacije..

KUP JADRANA 2018

Prva ekipa u sastavu KIKO-9A9K i VITO-9A5VS radila je iz “Pionirca” pod klupskom pozivnom oznakom 9A1AYZ i ukupno je održala 112 veza kombinirajući telegrafski i fonijski način rada.

Druga ekipa, pojačana prijateljima kluba u sastavu RIF-9A9CW i MATO-9A3SM, te BRANKO-9A3PM zauzela je morski položaj. Radeći pod klupskom natjecateljskom pozivnom oznakom 9A2W/p iz Novigrada (Zadar) ukupno je održala 123 veze CW i SSB načinom rada.
Natjecanje je organizirao Hrvatski radioamaterski savez (HRS) s ciljem porasta aktivnosti hrvatskih postaja u kratkovalnim natjecanjima.

SAC 2018

Član kluba IVAN-9A6TT radio je u Scandinavian Activity Contestu kojeg organiziraju savezi skandinavskih zemalja (NRAU-Nordic Radioamateur Union). Savez čine nacionalne savezi Danske-EDR, Farskih Otoka-FRA, Islanda-IRA, Norveške-NRRL, Finske-SRAL i Švedske-SSA.
Iako uz ne baš najbolje propagacije, Ivan je radeći fonijom u kategoriji do 100W održao ukupno 64 veze, što mu je u konačnici donijelo 2816 bodova.

Kup Jadrana:

SAC:

 

Comments are closed